Solčavske filcarke smo leto 2017 pričele zelo dejavno. Naše društvo se je okrepilo z novimi članicami, od katerih je vsaka s svojim znanjem in izkušnjami prinesla nov veter v delo in življenje društva. Le tako smo lahko sodelovale pri številnih aktivnostih, ki so se skozi leto kar vrstile.

Že dolgo smo si želele urejenega skupnega prostora, kjer bi ustrezno predstavile našo jezersko-solčavsko ovco – Solčavko, v njenem izvornem kraju, svoje izdelke in društvene dosežke. Želja se nam je uresničila. V okviru Solčavskih dni, 29. julija 2017 smo skromno in slovesno otvorile nov prostor, ki smo ga poimenovale VOLNENI BUTIK BICKA. V posebno veselje nam je bilo, da so se otvoritvene slovesnosti udeležili mnogi, ki nas že vsa leta podpirajo pri našem delu in nam na otvoritvi izrazili nadaljnjo podporo.

Butik je našel svoje mesto v prostorih stare pošte, ki ga je občina Solčava najela od lastnika in uredila za potrebe društvenih dejavnosti. Svetloba, ki prihaja skozi velika izložbena okna, daje prostoru in izdelkom poseben občutek svobode izražanja in bivanja.

Grafična podoba je nastala po predlogih Ksenije Pahovnik in Maje Žerovnik.

Arhitekturna zasnova prostora, inovativne razstavne police in kombinacija novega s starim pohištvom nekdanje šole, je delo arhitekte Maje Žerovnik.

Pohištvo iz solčavskega bora, je delo rok domačega mizarskega mojstra Luka Prelesnika.

Volneni butik Bicka bo v prvi vrsti služil promociji solčavskih izdelkov, hkrati pa bo to prostor za prijetna ustvarjalna druženja.