6. Festival volne Bicka na Solčavskem, 

TOPLINA VOLNE – OBJEM ČEZ GORE;  Solčava – Jezersko – Železna Kapla;  24. in 25. september

Zadnje septembrske dni, se je na Solčavskem odvijal 6. Festival ovčje volne Bicka. Še prijetno  jesensko vreme je pripomoglo, da je festivalsko vzdušje minilo v vedrem razpoloženju. »Objem čez gore« je dobil svoj epilog v skupaj izvedenih vsebinah, kjer smo drug drugemu ves čas sporočali, da imamo ljudje v gorah veliko skupnega, da nas povezuje preteklost, ki nas nagovarja za prihodnost.

Na odprtju razstave polstenih tapiserij – slik narejenih iz volne, smo si z besedo izmenjali  svoje občutke, kaj nas povezuje in kaj dela »skupnost«. In del te skupne energije, smo na popoldanski delavnici prenesli v skupaj začeto delo, ki ga bomo skupaj nadaljevali v decembru v Železni Kapli na avstrijskem Koroškem in v februarju na Jezerskem.

Nedelja je bila popoln dan! Veliko obiskovalcev je bilo nagovorjenih, da še kdaj pridejo na Solčavsko. Mlada, brhka dekleta so jim predstavila na modni reviji oblačila iz volne, ki so jih izdelale solčavske filcarke in povabljene gostje. Bilo je kaj videti, bilo je nad pričakovanji, prava paša za oči in ušesa, ob spremljavi glasbene skupine Jamm.  Letošnji festival so obogatili rejci ovc jezersko – solčavske pasme, ki so po dolgih letih v Solčavi ponovno izvedli dražbo plemenskih jagnjic. Celotna prireditev je potekala v pestrem, zabavnem vzdušju, manjkalo pa ni kulinaričnih nasvetov, ponudbe dobre hrane in kvalitetnih izdelkov najboljših predelovalcev volne v Sloveniji in na avstrijskem Koroškem.

Toplo se zahvaljujemo vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da je naša skupna prireditev uspela. Skupaj smo zmogli.

Naj traja »objem čez gore«, naj traja!

[Best_Wordpress_Gallery id=”24″ gal_title=”Festival Bicka, Solčava 2016 – toto: Tomo Jeseničnik”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja