Ženska jopca »Baba« / Moška jopca »Dedec«

Prav ob naši 15-letnici smo za Vas pripravile čudovito štrikano jopco iz naše domače volne!

Jopca je nastala je na pobudo in v celoti v izvedbi nas žensk Bick. Od domačih rejcev smo pridobile volno. Naša Rezi je od sveže nastrižene volne Solčavke odbrala najkakovostnejše runo in pripravila prejo. Pletivo, pleteno in vauhano (“kuhano”) prav za naše jopce, nastajajo s šiviljskim znanjem in spretnostjo Bick Janice, Nade in Martine. Jopco smo poimenovale Planinka. Ženski model nosi ime “Baba”, moški model nosi ime “Dedec”.

Lahkotna, topla, preprosta in domača – pristna iz planin.

Športno-elegantna pletena jopca je lahkotna, topla, preprosto povezuje v svoji uporabnosti in udobnosti domačine in obiskovalce, mlade in starejše,  planince, pohodnike; tiste, ki v planinah živijo in tiste, ki planine le z ljubeznijo in hrepenenjem opazujejo od daleč.

V srebrno-žametnih odtenkih Jopca Planinka spominja na naše tršate skalnate vršace in mehkobo srebrnih cvetov, ki vzniknejo iz skal – planinke.

Vrhunsko izdelana jopca, iz pristnih naravnih materialov preseneča z domiselno dodelanimi detaili. Je elegantno podložena v podlakti in komolcu, opremljena s kakovostno zadrgo in malimi usnjenimi dodatki. Pletivo jopice Planinka je iz sive volne naše ovce Solčavke, posukano s tanko nitjo lanu in viskoze. Notranja stran jopice je iz mehkejše temno-sive volnene preje. Barve materialov se prelivajo, pletivo je izjemno toplo. Greje, diha in še vedno nežno žgečka, kot vsaka jopca iz domače volne.

Kako do svoje tople jopce, da me bo grela v hladnih dneh?

“Naklada” jopc je zaenkrat omejena, zato vam jo ponudimo v predprodaji. Izdelale jih bomo v najkrajšem možnem času, prav po vašem naročilu. Predvidena dobava jopc Planinka za Vas prednaročnike je januarja/februarja 2021.

Jopca Planinka je na voljo v vseh konfekcijskih številkah.

JOPCO PLANINKA lahko naročite tukaj!

Jopca Planinka: 189,00 €

*Naročim JOPCO PLANINKA*

Izdelek smo razvijale v sodelovanju s čudovito ekipo najboljših mojstrov in mojstric pletenin in modnega oblikovanja. Idejno jo je zasnovala modna oblikovalka Jelena Pirkmajer. Fotografije so avtorsko delo domačina z Jezerskega, fotografa in gozdarja Primoža Šenka. Hvala za mladostno pristnost Solčavanoma Emi in Filipu. Vsem sodelujočim izjemnim mojstrom in mojstricam iskrena hvala!

* Baba: izkušena, modra, srčna, intuitivna žena.

* Ded/Dedec: bojevnik, zaščitniški, močan mož.

** Skalnate Babe in Dedci: pogosto ime skalnatih samotarjev v naših planinah.

2 thoughts on “Jopca Planinka”

  1. Spoštovani, prosim za Vašo pozornost in odgovor. Ali še pletete jopice Planinka? Najlepša hvala za Vašo prijaznost. Svetlo sijoč pozdrav tja v lepote pa krasote vseh koncev Solčave.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja